Provinciale Staten Overijssel: 'Visualiseer energietransitie'

Een meerderheid van Provinciale Staten van Overijssel vindt dat de gevolgen van de energietransitie voor het landschap beter gevisualiseerd moeten worden. Hoe dat moet gebeuren, daarover zijn de fracties het nog niet eens.

Provinciale+Staten+Overijssel%3A+%27Visualiseer+energietransitie%27
© Ruben Meijerink

Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering waar een eerder aangehouden motie over het onderwerp werd besproken. Een aantal partijen, onder aanvoering van de Onafhankelijke Conservatieve Liberalen (OCL), wilde via spandoeken of borden in het landschap laten zien welk effect de komst van windmolens of zonneparken hebben. De meeste fracties zijn ook voor het visualiseren van de energietransitie, maar werden het niet eens over de manier waarop.

Zo zien de SGP en VVD meer in digitale weergave van de transitiegevolgen. Gedeputeerde Tijs de Bree (PvdA) vindt het idee van digitaal visualiseren goed in het kader van maximale informatievoorziening voor burgers, maar zegt dat de timing wel goed moet zijn. 'De plannen in de concept-regionale energiestrategieën zijn nog niet in alle gevallen op het niveau dat ze goed weergegeven kunnen worden. En je kunt niet bij elk zoekgebied een bord plaatsen. Dat komt het proces ook niet ten goede.'

OCL-Statenlid Stijn Hesselink gaat een aangepaste motie voorbereiden, waarover tijdens de Statenvergadering van 3 maart verder wordt gesproken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer