Onderzoek huisvestingslocaties arbeidsmigranten 'op stoom'

Het onderzoek naar huisvestingslocaties voor arbeidsmigranten in de Kop van Noord-Holland is op stoom. Dat stelt provincie Noord-Holland.

Onderzoek+huisvestingslocaties+arbeidsmigranten+%27op+stoom%27
© Flexwonen

De provincie is samen met de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen een onderzoek gestart naar nieuwe locaties. 'Buitenlandse werknemers zijn van groot belang voor de economie van de Kop van Noord-Holland. Nu en ook in de toekomst,' zegt gedeputeerde Cees Loggen voor Wonen.

Daar hoort dan vanzelfsprekend een goede huisvesting bij, stelt Loggen. 'De stappen die we nu zetten, dragen daar actief aan bij.'


Enquête

In de afgelopen maanden is online gesproken met belanghebbenden. Vanaf 16 februari tot en met 15 maart zijn inwoners en ondernemers van betreffende gemeenten aan zet. Via een online enquête kunnen zij laten weten wat zij geschikte plekken vinden om buitenlandse werknemers te huisvesten.

Buitenlandse werknemers zijn van groot belang voor de economie van de Kop van Noord-Holland

Cees Loggen, gedeputeerde Wonen in Noord-Holland

Er is nu een tekort van zo'n drieduizend logiesplekken in de regio. Onderzoek laat zien dat de vraag in de toekomst alleen maar toeneemt. Veel buitenlandse werknemers wonen nu op plekken die daarvoor niet geschikt of bestemd zijn. Met vaak overlast tot gevolg. Dat is een onwenselijke situatie, stelt de provincie.


Zoektocht

De zoektocht draait om het vinden van tien tot twintig locaties. Uit drie online bijeenkomsten medio januari met bewoners en belanghebbenden bleek nogmaals de urgentie van de huisvestingsvraag. Het bedrijfsleven in de Kop van Noord-Holland heeft grote behoefte aan buitenlandse werknemers.

Er is aandacht gevraagd voor meerdere sporen: kleinschalige huisvestingslocaties bij agrarische bedrijven, middelgrote locaties en grotere locaties op of nabij bedrijventerreinen. Ook het zoeken van locaties nabij de dorpen en steden is besproken.


Maatwerk

Het draait om maatwerk, waarbij sociaal-maatschappelijke aspecten als leefbaarheid en kwaliteit van leven ook meetellen, concludeert de provincie. De uitkomsten van de bijeenkomsten zijn meegenomen in de volgende stap: de online enquête.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer