Kweker in De Lier bedreigd om 'Polenhotel'

Een orchideeënkweker uit het Zuid-Hollandse De Lier wordt bedreigd. Dat gebeurt omdat hij 2 hectare grond heeft verkocht aan een uitzendbureau, dat er een woonlocatie voor 680 arbeidsmigranten wil bouwen.

Kweker+in+De+Lier+bedreigd+om+%27Polenhotel%27
© Thierry Schut

Omwonenden zijn fel tegenstander van het plan. De kas van kweker Paul Fransen werd afgelopen zomer eerst met graffiti beklad. Daarna werd zijn bestelbus in brand gestoken, later een nitraatbom op het bedrijf geworpen, stenen door de ruiten gegooid en een valse melding gedaan van een wietplantage in de kas. Eind december werd met een vuurwerkbom brand gesticht bij het bedrijf.

Fransen wil uit vrees voor nog meer overlast eigenlijk niet met de media praten over de kwestie, maar deed recent toch zijn verhaal bij lokale omroep WOS. 'Het kan niet langer zo, er moet iets gebeuren', verzucht hij in dat gesprek. Hij wil dat de gemeente het terrein gaat beveiligen.


Overlast

De huisvesting van arbeidsmigranten is hard nodig, maar omwonenden vrezen vaak voor overlast en zijn dus tegen de plannen. In de directe omgeving van de kwekerij van Fransen wonen 120 mensen. 'Dan komen er opeens zevenhonderd wildvreemden bij. Hoe kun je een groep van die omvang nou handhaven? We hebben inmiddels een migrantenwerkgroep opgericht, om het plan tegen te houden', aldus een buurman.

Zowel Fransen als uitzendbureau Tradiro twijfelen inmiddels of ze de plannen wel willen doorzetten. De politie doet onderzoek naar de bedreigingen, vernielingen en brandstichting.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer