Cadeautje van boeren en tuinders voor gemeente Hulst

ZLTO-afdeling Hulst heeft haar visie op de landbouw op een ludieke en coronaproof manier aangeboden aan gemeente Hulst. Wethouder Gino Depauw nam de landbouwvisie woensdagochtend in ontvangst.

Cadeautje+van+boeren+en+tuinders+voor+gemeente+Hulst
© Camile Schelstraete

Ingepakt als een cadeautje en bezorgd met een trekker belandde de landbouwvisie woensdagochtend op het gemeentehuis. De visie gaat in op de ontwikkelingsruimte voor de landbouw en op thema's als water, landschap, bodem, personeel en energie. Het zijn volgens voorzitter Gerard Mangnus van ZLTO-afdeling Hulst 'allemaal zaken die ook aan bod komen in de toekomstige omgevingsvisie van gemeente Hulst.'

ZLTO-afdeling Hulst hoopt dat de gemeente de inzichten gebruikt bij de totstandkoming van de omgevingsvisie, zodat de juiste keuzes worden gemaakt voor de landbouwsector en het buitengebied. Mangnus: 'De gemeentelijke omgevingsvisie geeft ook richting aan de ontwikkelingen van het buitengebied. Dit biedt een uitgelezen kans om in afstemming met elkaar goede strategische keuzes te maken.'


Vlaamse beleggers

Ook vraagt de ZLTO-afdeling de gemeente nadrukkelijk om hulp om grootschalige opkoop van landbouwgrond door Vlaamse beleggers te stoppen. Het college van burgemeester en wethouders van Hulst heeft in een officiële reactie ZLTO-afdeling Hulst bedankt voor haar inzet voor de akkerbouwers, veehouders en tuinders in Oost-Zeeuws-Vlaanderen en gaat gaat naar eigen zeggen 'de visie uitvoerig bestuderen'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer