Meer+aandacht+voor+landbouw+in+omgevingsvisie+Meierijstad
Nieuws
© Patrick Coenen

Meer aandacht voor landbouw in omgevingsvisie Meierijstad

De lobby van ZLTO-afdeling De Meierij heeft succes gehad. Delen uit de landbouwvisie die zij onlangs aanbod aan gemeente Meierijstad zijn opgenomen in de gemeentelijke omgevingsvisie.

ZLTO De Meierij was in eerste instantie niet blij met de geringe aandacht voor de landbouw in de omgevingsvisie. Daarop vormde de afdeling een alliantie met Cumela, de lokale ondernemingsvereniging PON en Koninklijke Horeca Nederland. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat gemeente Meierijstad het belang is gaan inzien van onder meer een leefbaar buitengebied en een sterke agrarische structuur.

De gemeente heeft onder meer de input van ZLTO gebruikt om de agrarische belangen te borgen in de gemeentelijke omgevingsvisie. Volgens de belangenorganisatie is de aanpak van ZLTO De Meierij een goed voorbeeld van een succesvolle lobby: een combinatie van feitelijke input, een duidelijke visie en een gezamenlijk optrekken van verschillende partijen.


Momenteel stellen gemeenten hun omgevingsvisie op. Hierin leggen gemeenten vast hoe zij de komende jaren invulling gaan geven aan de ruimtelijke ontwikkeling. Om de agrarische visie hierin te verankeren, bieden meerdere ZLTO-afdelingen hun gemeenten een eigen landbouwvisie aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer