ZLTO+biedt+gemeenten+landbouwvisie+aan
Nieuws
© Willem Paterik

ZLTO biedt gemeenten landbouwvisie aan

Samen met kinderen, die de toekomst zijn van de lokale agrarische sector, op traptrekkers en karretjes gevuld met streekproducten bood ZLTO Drimmelen-Geertruidenberg woensdag 28 oktober haar visie aan op de land- en tuinbouw. Deze werd overhandigd namens 130 agrarisch ondernemers.

Het is geen toeval dat de ZLTO-afdeling nu met haar boodschap komt. Drimmelen en Geertruidenberg werken aan een nieuwe omgevingsvisie. ZLTO wil de beleidsmakers van actuele informatie voorzien over de sector en haar visie op de toekomst meegeven.

'We hopen dat ze een beter beeld krijgen van de lokale land- en tuinbouw en dat ze veel van onze aanbevelingen overnemen in hun omgevingsvisie', zegt Janny Trouw, die de landbouwvisie namens ZLTO aanbood aan wethouder Kevin van Oort van Geertruidenberg.


Vanuit maatwerk denken

'Diversiteit vraagt flexibiliteit' is de titel van het lijvige document. Trouw: 'In Drimmelen en Geertruidenberg zit een grote verscheidenheid aan agrarisch ondernemers. Niet één bedrijf is hetzelfde. Daarom is het van belang dat er vanuit maatwerk wordt gedacht.'

De landbouwsector is van groot economisch belang, weet ook Piet Hermus. Volgens de ZLTO-afdelingsvoorzitter wordt er jaarlijks zo'n 140 miljoen euro omgezet in beide gemeenten en zorgt de sector voor veel werkgelegenheid. 'We vinden het belangrijk dat we samen met burgers, maatschappelijke partners en de overheid onze lokale gemeenschap vormgeven.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer