FrieslandCampina+maakt+miljoen+euro+winst+in+Pakistan
Nieuws
© Nieuwe Oogst

FrieslandCampina maakt miljoen euro winst in Pakistan

FrieslandCampina Engro Pakistan boekte in 2020 een miljoen euro winst, na aftrek van belastingen. In 2019 leed de Pakistaanse dochteronderneming van het Nederlandse zuivelconcern nog een verlies van 5,7 miljoen euro.

Ondanks de gevolgen van de coronapandemie, realiseerde de Pakistaanse onderneming een omzetgroei van 14 procent ten opzichte van 2019. In Pakistan heeft een sterke inflatie gezorgd voor een scherpe stijging van de grondstofkosten in de afgelopen twaalf maanden. Met name de kosten voor de inkoop van melk is in de laatste drie maanden van 2020 sterk gestegen.

Om de inflatie te beheersen en de financiële prestaties te stimuleren, zijn verschillende initiatieven genomen om kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen te stimuleren. Uiteindelijk zorgde dat dus voor een positief resultaat van een miljoen euro.

Verpakte zuivel

FrieslandCampina verwierf in 2016 een meerderheidsbelang van 51 procent in Engro Foods, de op één na grootste zuivelproducent in Pakistan. Het ging daarbij om een investering van ruim 400 miljoen euro. De resultaten van FrieslandCampina Engro Pakistan worden meegenomen in de totale resultaten van het concern, die 2 maart 2021 worden gepubliceerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer