Campina+draait+volledig+op+groene+boerenstroom
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Campina draait volledig op groene boerenstroom

Het stroomverbruik voor de productie van alle Nederlandse Campina-producten zal vanaf 1 januari 2021 worden gedekt door het opwekken van groene stroom vanuit de eigen coöperatie. Daarmee is volgens de zuivelverwerker een nieuwe stap gezet in het verduurzamen van de hele keten van gras tot glas.

Steeds meer leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina zijn ook energieboer. Ze wekken duurzame energie op door middel van zonnepanelen, windmolens of monomestvergisting. FrieslandCampina en den leden-melkveehouders hebben de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Dat is een van de prioriteiten van duurzaamheidsprogramma 'Nourishing a better planet'. Al jarenlang wordt hard gewerkt aan de transitie naar groene energie. Dit heeft ertoe geleid dat inmiddels meer dan drieduizend van de FrieslandCampina-melkveebedrijven groene stroom opwekken. De onderneming gaat nu de extra opgewekte stroom afnemen.


Leden worden energieboer

'Campina wordt in Nederland al jaren volledig geproduceerd met groene stroom', geeft algemeen directeur Bas Roelofs van FrieslandCampina Nederland aan. 'Door de groene stroom van de leden-melkveebedrijven te gebruiken, gaan we weer een stapje verder en worden onze leden ook onze energieboer.'


Het Campina 'On the way to PlanetProof'-assortiment voldoet aan de bovenwettelijke eisen die Stichting Milieukeur stelt op het gebied van dierenwelzijn, natuur en het klimaat. Het gebruik van duurzaam opgewekte energie draagt bij aan een beter klimaat. In 2020 hebben leden-melkveehouders van FrieslandCampina in totaal meer dan 500 gigawattuur groene stroom opgewekt, wat gelijk staat aan het jaarverbruik van ruim 184.000 Nederlandse huishoudens.

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer