Ledenraad+FrieslandCampina+akkoord+met+modernisering+bestuur
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ledenraad FrieslandCampina akkoord met modernisering bestuur

De ledenraad van zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft ingestemd met een aantal wijzigingen in de coöperatieve governance.

De aanpassingen zijn bedoeld om de leden en districtsraadsleden meer bij de besluitvorming te betrekken en daarmee het draagvlak ervan te vergroten.


Minder districten

Om de slagvaardigheid en wendbaarheid van de coöperatie verder te verbeteren, wordt het aantal districten teruggebracht van 21 naar 14. In lijn daarmee wordt het aantal ledenraadsleden door middel van een overgangsregeling teruggebracht van 210 naar 140.

Daarnaast worden er binnen de ledenraad vier clusters gevormd om gericht mee te denken en als klankbord te fungeren: een cluster ‘dagelijks bestuur’, ‘waarde voor ons’, ‘zorg voor dier en natuur’ en ‘ledenbetrokkenheid en ledenbinding’. In elk cluster zullen enkele districtsraadsleden uit elk district plaatsnemen.

De wijzigingen in de statuten gaan in juni 2021 in. De tussenliggende periode zal worden gebruikt om de modernisering op een zorgvuldige manier voor te bereiden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer