DBV: 'Duits plan slecht voor insecten en boeren'

Een Duits bondgenootschap pleit voor correctie van het insectenbeschermingspakket. Volgens de Duitse boerenvereniging DBV helpt de wet de insecten niet en brengt deze boeren in gevaar.

DBV%3A+%27Duits+plan+slecht+voor+insecten+en+boeren%27
© Haijo Dodde

Een brede alliantie van boeren, boseigenaren, tuinbouw, coöperaties, landgebruikers en grondeigenaren roept de federale overheid op om het ontwerp van het insectenbeschermingspakket in te trekken en te zoeken naar een 'herschikking in de geest van samenwerking tussen landbouw, bosbouw en natuurbescherming'.

Voorzitter Joachim Rukwied van de Duitse boerenvereniging DBV heeft scherpe kritiek op de voorgestelde wet. 'Deze wet helpt noch de insecten, noch de boeren. Integendeel: deze vernietigt succesvolle partnerschappen voor natuurbehoud en brengt het levensonderhoud van de boeren in gevaar.'


Biodiversiteitdiensten

In de gezamenlijke verklaring stellen de verenigingen voor om samen met de federale overheid een coöperatief en duurzaam voorstel uit te werken voor meer biodiversiteitsdiensten door boeren en landgebruikers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer