Investeringsprogramma+Duitse+landbouw+%27enorm+overtekend%27
Nieuws
© Dirk Hol

Investeringsprogramma Duitse landbouw 'enorm overtekend'

Het Duitse landbouwinvesteringsprogramma is volgens de voorzitter van de Duitse landbouwvereniging DBV enorm overtekend. Hij zegt dat er oplossingen nodig zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe technologieën.

DBV-voorzitter Joachim Rukwied ziet met de 'massaal overtekende' start van het 'Agriculture Investment and Future Program' een grote behoefte aan extra fondsen voor de verwerving van toekomstige technologieën. 'De grote vraag naar dit programma toont aan dat de boeren erg zijn geïnteresseerd in investeringen in toekomstige technologieën. We zien dat een aanzienlijk deel van de boeren om deze technologie vraagt om het milieu en het klimaat te beschermen.'

Het aanmeldingsproces was als een loterijspel. Een groot deel kreeg geen kans, stelt Rukwied vast. 'We hebben nu oplossingen nodig voor alle geïnteresseerden. De aanpak om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke technologie te stimuleren, is absoluut correct. We moeten nu intensief van gedachten wisselen met politici over de mogelijkheden om dit programma uit te breiden om alle geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden te investeren in toekomstige technologieën.'

DBV denkt dat boeren met moderne, digitale technologie in de toekomst nog milieuvriendelijker voedsel van hoge kwaliteit kunnen produceren. 'Dat spaart de bodem, beschermt het grondwater en helpt bij de strijd tegen klimaatverandering', besluit Rukwied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer