Duitse Boerenbond zorgt voor oogsthulpen

Door een speciale toegangsregeling van de Duitse Boerenbond voor seizoensarbeiders kwamen er ruim 40.000 oogsthulpen naar Duitsland.

Duitse+Boerenbond+zorgt+voor+oogsthulpen
© Duitse Boerenbond

Via het internetportaal 'Seizoensarbeid 2020' van de Duitse Boerenbond zijn tussen begin april en 15 juni bijna 48.000 inzendingen van 2.323 boerderijen gemeld. Volgens de federale politie zijn 40.318 mensen daadwerkelijk met het vliegtuig Duitsland binnengekomen.

'Vanwege de gesloten grenzen was deze speciale regeling van groot belang voor onze bedrijven. Alleen op deze manier konden we blijven voldoen aan onze verplichting om de bevolking te voorzien van kwalitatief hoogstaand, lokaal voedsel', zegt voorzitter Joachim Rukwied van de Duitse Boerenbond.

De eerdere toegangsbeperkingen, met name de verplichting om met het vliegtuig te reizen, zijn opgeheven. Met de afschaffing van de toegangsbeperkingen voor seizoensarbeiders per 16 juni, verviel ook de meldingsplicht bij de federale politie. Het meldingsportaal van de Duitse Boerenbond wordt daarom omgebouwd tot een informatieportaal.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer