Bedrijven kunnen CO2 opslaan bij boeren via GO2Positive

ZLTO heeft woensdag de klimaatdienst GO2Positive gelanceerd voor bedrijven die hun CO2 verder willen reduceren of geheel klimaatpositief willen worden. Zij investeren in een lokale koolstofboer die CO2 uit de lucht haalt en langdurig vastlegt in de bodem.

Bedrijven+kunnen+CO2+opslaan+bij+boeren+via+GO2Positive
© Pixabay

Afhankelijk van het type bodem, het grondgebruik (akker of gras) en het type maatregel kost het in Nederland tussen de 50 en 500 euro om 1 ton CO2 vast te leggen in de bodem. Die kosten verdient een boer of tuinder niet direct terug met de verkoop van voedsel. Een deel van de kosten probeert ZLTO te financieren door deze klimaatdienst aan te bieden aan bedrijven.

Bedrijven kunnen via de website van GO2Positive een eerste berekening maken. De klimaatdienst is een initiatief van ZLTO en is ontwikkeld in het kader van het Europese Interreg-project Carbon Farming.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer