Noord%2DBrabant+akkoord+met+transacties+voor+stikstofruimte
Nieuws
© Olaf Smit

Noord-Brabant akkoord met transacties voor stikstofruimte

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben ingestemd met een aantal transacties van stikstofruimte waarbij de provincie is betrokken. Deze transacties zorgen volgens het provinciebestuur voor voldoende stikstofruimte voor een aantal economische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Met de verworven stikstofruimte kunnen de betrokken initiatiefnemers een natuurvergunning aanvragen op basis van extern salderen. De resterende stikstofruimte van deze transacties wil de provincie bewaren in het toekomstige stikstofregistratiesysteem.

Het gaat om drie dossiers. In Lage Mierde en Asten heeft de provincie stoppende agrarische bedrijven aangekocht in de buurt van Natura 2000-gebieden. In Lage Mierde wil een paardenhouderij uitbreiden en wil daarom een deel van de stikstofruimte kopen. In Asten wil de oude eigenaar op een andere plek een loonwerkbedrijf starten en koopt hiervoor een deel van de stikstofruimte van het stoppende bedrijf.


Waalwijk

Gemeente Waalwijk heeft stikstofruimte nodig voor een nieuwe insteekhaven, voor logistiek bedrijventerrein Haven 8 en voor een verbeterde ontsluiting via een randwegstructuur. Daarom koopt de gemeente een boerderij over van de provincie, van een tweede agrarisch bedrijf koopt zij alleen de stikstofruimte – beide waren aangekocht voor natuurontwikkeling – en met een derde veehouderij sluit Waalwijk zelf een overeenkomst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer