Aardappeltermijnmarkt vindt voorzichtig weg omhoog

De notering voor fritesaardappelen op levering in april 2021 steeg deze week op de aardappeltermijnmarkt van 6 naar 6,50 euro per 100 kilo.

Aardappeltermijnmarkt+vindt+voorzichtig+weg+omhoog
© Haijo Dodde

Beursmakelaar De Vries & Westermann schreef vorige week al dat de aardappelmarkt positief lijkt te reageren op de berichten dat er binnenkort geschikte vaccins beschikbaar zijn voor de bestrijding van corona. Die trend krijgt deze week een vervolg voor wat betreft de termijnnoteringen.

Naast de aprilcontracten steeg ook de notering op de junicontracten van 7,80 naar 8,40 euro. Verder is er op de termijnmarkt al relatief veel vraag naar aardappelen van oogst 2021. De notering voor aardappelen op levering in april 2022 bleef deze week stabiel op 14,30 tot 14,50 euro per 100 kilo.


Hoogste maandvolume

Analisten van De Vries & Westermann melden dat er signalen zijn dat markten zich herstellen. Ze verwijzen naar de exportcijfers voor consumptieaardappelen. Vooral bestemmingen buiten de Europese Unie zijn flink aan de markt. Verder draaiden de Nederlandse aardappelverwerkers in oktober het hoogste maandvolume van de afgelopen twaalf maanden.

Op de actuele markt is overigens nog lang geen sprake van een positieve stemming. PotatoNL noteerde deze week voor de fritesaardappelen voor grootschalige verwerking in Nederland, België en Duitsland 2,75 tot 3,50 euro per 100 kilo. Aan de onderkant is dat 0,25 euro minder dan de week daarvoor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  90 %
Meer weer