Britse aardappeltelers winnen strijd tegen de elementen

In Groot-Brittannië hoeft ondanks opnieuw natte oogstomstandigheden nog maar een klein deel van het aardappelareaal te worden gerooid.

Britse+aardappeltelers+winnen+strijd+tegen+de+elementen
© Nieuwe Oogst

Volgens brancheorganisatie AHDB Potatoes winnen de Britse aardappeltelers dit najaar de strijd tegen de elementen. Van het aardappelareaal moest half november nog ongeveer 2 procent gerooid worden, vooral in het Oosten van Engeland.

Vorig jaar was het niet-geoogste areaal op hetzelfde peilmoment nog maar liefst 11 procent. Toen is naar schatting uiteindelijk 6 procent van het aardappelareaal niet geoogst vanwege de aanhoudende neerslag vanaf oktober.


Hogere hectareproducties

De totale aardappeloogst in Groot-Brittannië raamt AHDB Potatoes voor 2020 op 5,3 miljoen ton. Dat is 2,8 procent meer dan vorig jaar en ongeveer 100.000 ton minder dan het vijfjarig gemiddelde. Het Britse aardappelareaal daalde afgelopen jaar 2,3 procent. Het betekent volgens analisten dat de hectareproducties iets hoger zijn dan gemiddeld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer