FloraHolland+slaat+extra+CC%2Dcontainers+in
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland slaat extra CC-containers in

Royal FloraHolland heeft extra CC-containers ingeslagen voor de piekperiodes in het voorjaar. Dat meldt de bloemenveiling.

Het bedrijf heeft met Container Centralen (CC) afspraken gemaakt om 41.000 extra CC-containers beschikbaar te hebben. Dat zijn er 16.000 meer dan de afgelopen jaren. 'Daarnaast staan er nog eens 25.000 CC-containers op afroep klaar voor ons. In combinatie met andere maatregelen kunnen we zo de beschikbaarheid met zo'n 75.000 CC-containers verhogen', stelt een woordvoerder van de veiling.

FloraHolland neemt deze maatregel om een tekort aan containers, zoals dat in 2017 gebeurde op piekdagen, te voorkomen. Tijdens de drukke periode betalen klanten geen opslagkosten voor CC-containers en -platen. Hierdoor kunnen ze zonder kosten het CC-materiaal op de depots van FloraHolland laten staan, waardoor er meer containers beschikbaar zijn.


Dit jaar start de piekperiode in de nacht van 28 februari op 1 maart. In de piekperiode geldt een piektoeslag voor de huur van CC-containers en slotplaten. De toeslag zorgt ervoor dat containers sneller worden ingeleverd, waardoor FloraHolland ze ook weer sneller kan uitgeven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer