Sensoren+in+meterkast+moeten+brand+in+varkensstal+voorkomen
Nieuws
© Ceva

Sensoren in meterkast moeten brand in varkensstal voorkomen

Een nieuwe toepassing van slimme sensoren is Stal Elektra Alert. Sensoren in de meterkast waarschuwen een varkenshouder vroegtijdig bij een te hoge temperatuur.

Het project Stal Elektra Alert is een samenwerking van Vion, leveranciersvereniging StarFarmers, Connecting Agri & Food en PinCAgro. Doel van het project is het risico op stalbranden tot een minimum te beperken. Er wordt gestart met een pilot bij twintig varkenshouders binnen het Good Farming Star-concept van Vion.

Samenwerkingspartners Vion, StarFarmers en Connecting Agri & Food zijn in 2018 het project Meten is Weten gestart. Daarbij wordt binnen Good Farming Star het stalklimaat gemonitord via slimme stalsensoren die inzicht geven in temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2-gehalte.


Pilot duurt één jaar

Het nieuwe project Stal Elektra Alert is een vervolg hierop, waarbij de bestaande data-infrastructuur van Meten is Weten wordt gebruikt. Gedurende de periode van één jaar wordt de techniek getest via een sensortoepassing voor brandpreventie in de schakel- en verdeelkasten. De pilot is reeds gestart.

Het nieuwe project wordt financieel ondersteund door het PPS Klimaat, onder voorzitterschap van de Producenten Organisatie Varkenshouderij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  10° / 7°
  50 %
Meer weer