Aflammertijd vraagt om extra handen

Voor geitenhouder Bastian Spruijt zijn een aantal pittige weken begonnen. De aflammertijd is in volle gang en dat betekent op het bedrijf in Vorchten dat er tot begin april nog ruim driehonderd geiten voor nageslacht gaan zorgen.

Bastian Spruijt runt de geitenhouderij normaal gesproken samen met zijn vrouw en zijn vader. Maar in deze periode heeft hij extra hulp ingeroepen om de lammeren een goede start te kunnen geven. 'Wij hebben twee periodes van vijf weken aflammertijd voor de boeg. De eerste periode betreft een groep overlopers die eerder onder de bok konden. Vanaf eind februari tot 10 april lammert er nog een groep jaarlingen af.'

Maatschap Spruijt melkt nu zo'n 500 geiten en hoopt in april het maximale aantal van 850 geiten te melken. Dat zou voor Bastian Spruijt perfect zijn. 'Dat kunnen we prima rondzetten naast de pluimveetak die we hebben. Maar wat extra handen zijn in deze aflammertijd echt wel noodzakelijk.'

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer