Helcococcus+ovis+gevonden+bij+kreupele+geiten
Nieuws
© Johan Wissink

Helcococcus ovis gevonden bij kreupele geiten

GD heeft drie geiten van een melkgeitenbedrijf aangeboden gekregen voor pathologisch onderzoek. De geiten hadden last van ontstekingen aan het klauwgewricht van de achterpoot, waren al langere tijd kreupel en reageerden niet op de behandeling door de dierenarts. Na bacteriologisch onderzoek werd Helcococcus ovis aangetoond.

Dat meldt GD Veekijker. Deze ziektekiem wordt zelden gevonden. Enkele jaren geleden werd de ziektekiem aangetroffen bij geitenlammeren die aan complicaties stierven, nadat ze waren onthoornd. Het is onduidelijk of Helcococcus ovis een rol speelt bij het optreden van verschillende problemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer