Coronabloem fleurt mens op

Drie op de vijf consumenten in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk vinden dat bloemen de woon- en thuiswerkomgeving prettiger maken tijdens de coronacrisis.

Coronabloem+fleurt+mens+op
© Twan Wiermans

Voor planten ligt dit percentage op 50, blijkt uit onderzoek in opdracht van Bloemenbureau Holland. Deze cijfers liggen gemiddeld 10 procent hoger dan wat de consument voor de coronapandemie aangaf.

Volgens Bloemenbureau Holland is het opvallend dat Franse consumenten zich vaker realiseren dat bloemen de sfeer thuis verhogen (65 procent) en zeggen beter voor de kamer- en buitenplanten te zorgen tijdens de coronacrisis.


Online

Ongeveer 20 procent van de geënquêteerden geeft aan voor het eerst bloemen of planten online te hebben gekocht. Een kwart van de consumenten heeft tijdens de coronacrisis sierteeltproducten laten thuisbezorgen.

Ongeveer de helft van de ondervraagden vindt het prettig dat bloemisten en tuincentra thuisbezorgen. Millennials reageren positiever dan doorsnee. Zij bestellen vaker online en kopen ook meer dan gemiddeld.


Begin van tweede golf

Het onderzoek is uitgevoerd aan het begin van de tweede golf van besmettingen. Duitsland was toen nog niet in een lockdown. De andere drie landen gingen of waren er al in.

In februari heeft Bloemenbureau Holland een vervolgonderzoek gepland. De resultaten daarvan zijn in maart bekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer