Consortium krijgt steun voor rubberonderzoek

Een consortium van bedrijven in Gelderland ontvangen voor onderzoek naar methoden om natuurrubber uit paardenbloemen te winnen steun vanuit Europa en provincie Gelderland.

Consortium+krijgt+steun+voor+rubberonderzoek
© Anton Dingemanse

Doel is het ontwikkelen van een rendabele en milieuvriendelijke manier om natuurrubber uit paardenbloemen te halen. Eerder onderzoek van onder meer het bedrijf Keygene en Wageningen Universiteit heeft aangetoond dat de Russische paardenbloem een potentieel alternatief vormt voor de rubberboom als het gaat om het winnen van grondstoffen voor rubber.

Daarbij is ook de technische en economische haalbaarheid onderzocht om natuurrubber en de zoetstof inuline rendabel te produceren met deze paardenbloem. De resultaten van dit onderzoek zijn hoopgevend. Om de hele keten van plant tot rubber op te schalen naar een kwalitatief goed en winstgevend product is echter meer onderzoek nodig.


Europees Fonds en provincie

Het consortium dat het vervolgonderzoek uitvoert, bestaat uit Barinvest (Nijmegen), Keygene (Wageningen) en Future Materials Centre (Arnhem). De totale kosten van het onderzoek bedragen ruim 1,3 miljoen euro. Als steun ontvangt het consortium een subsidiebedrag van zo'n 530.000 euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en van de provincie Gelderland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  14° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  14° / 8°
  60 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  95 %
Meer weer