Verdubbeling+van+online+bloemenverkoop
Nieuws
© Topbloemen.nl

Verdubbeling van online bloemenverkoop

Nederlandse consumenten bestellen online veel meer bloemen, meldt de site Topbloemen.nl. Het aantal orders voor de maand december is meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

December is traditioneel een goede maand voor internetbloemenverkoper, maar door de lockdown waarbij bloemenwinkels en tuincentra hun deuren hebben moeten sluiten, is de drukte dit jaar veel groter.

Dat bloemen populair zijn tijdens de feestmaand, blijkt ook uit onderzoek van Topbloemen.nl onder zo'n 1.200 mensen. De enquête toont dat 83 procent van de respondenten bloemen koopt om tijdens de feestdagen te gebruiken als decoratie. Een groter percentage (99) geeft aan dat hij of zij het leuk zou vinden om bloemen als cadeau te ontvangen. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan bloemen te kopen om te laten weten dat hij of zij in deze periode aan iemand denkt.


Kerstboeket

De populairste bloemen voor de feestdagen zijn amaryllis, rode besjes en rozen. Twee op de drie geënquêteerden geven aan een kerstboeket boven een neutraal boeket te verkiezen. In dat kerstboeket zijn vooral rode besjes (62,5 procent), kersttakken (61,5 procent) kerstballen (35 procent) en dennenappels (27 procent) populair.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer