Brussel steekt geld in sierteeltcampagne

Brussel stelt geld beschikbaar voor een Europese promotiecampagne die de verkoop van bloemen en planten in het voorjaar van 2021 moet stimuleren.

Brussel+steekt+geld+in+sierteeltcampagne
© Twan Wiermans

Voor de promotie is een totaalbedrag van 1,9 miljoen euro beschikbaar, waarvan 85 procent afkomstig is uit de portemonnee van de Europese Unie. Het geld komt uit een noodfonds dat in het leven is geroepen om te herstellen van de impact van de coronacrisis. De sierteeltsector was aangewezen als een van de vijf sectoren die uit dit fonds mag putten.


De aanvraag voor steun is gezamenlijk ingediend door sierteeltpromotieorganisaties in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Denemarken en Nederland. Het geld wordt geïnvesteerd in een overkoepelende promotiecampagne in de zeven landen, meldt Bloemenbureau Holland. Een groot deel van het budget wordt besteed in Frankrijk en Duitsland vanwege het handelsbelang dat de partners in deze twee landen hebben.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer