Tweede Kamerleden gaan in debat over voedselsysteem

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie en LTO Nederland organiseren het Voedselverkiezingsdebat 2021. Op dinsdag 23 februari gaan huidige en toekomstige Tweede Kamerleden in gesprek over het Nederlandse voedselsysteem.

Tweede+Kamerleden+gaan+in+debat+over+voedselsysteem
© Dirk Hol

Eline Vedder (CDA), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Futselaar (SP) en Roelof Bisschop (SGP) hebben hun deelname aan het debat bevestigd. Het debat wordt gemodereerd door Daniël Schut van AD REM Debat & Strategie. Belangstellenden kunnen het debat online volgen via een livestream. Zij dienen zich hiervoor aan te melden.

Tijdens het debat het worden diverse voedselthema's aangekaart: hoe kijken de politieke partijen naar voedsel, van boer tot bord? Hoe worden de economische rol en de (internationale) concurrentiepositie van het Nederlandse voedselsysteem behouden en versterkt? Wat kunnen de verschillende partijen in de agrifoodsector doen om de consument meer te stimuleren en te helpen om bijvoorbeeld gezonder of duurzamer te eten?

Boeren, voedselverwerkers en supermarkten zorgen er samen voor dat Nederland ook tijdens de coronacrisis toegang heeft tot veilig, duurzaam, gezond, betaalbaar en lekker voedsel. Tegelijkertijd ziet de keten uitdagingen voor de toekomst, zoals het verdienvermogen van boeren en tuinders waarover de ketenpartijen met elkaar in gesprek zijn. In de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen zijn talrijke voorstellen opgenomen om het huidige systeem van voedselproductie en -consumptie bij te sturen.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer