Vogelaar op lijst van nieuwe partij JA21

Jan Cees Vogelaar heeft Forum voor Democratie de rug toegekeerd en zich aangesloten bij de nieuwe politieke partij JA21 van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. Dat heeft de partij vandaag bekend gemaakt. Hij zal een prominente plek op de kandidatenlijst krijgen, meldt de partij.

Vogelaar+op+lijst+van+nieuwe+partij+JA21
© Dirk Hol

JA21 is als conservatief-liberale partij opgericht na onrust binnen Forum voor Democratie. Aanleiding voor die onrust waren gelekte WhatsApp-gesprekken binnen de jongerenorganisatie van deze partij. Er zouden onder meer fascistische, antisemitische en homofobe uitspraken gedaan zijn door leden van de organisatie. Een groot aantal prominente kandidaten en volksvertegenwoordigers in provincies en het Europees parlement braken net als Vogelaar met Forum omdat ze vonden dat hier niet goed tegen opgetreden werd door fractievoorzitter Thierry Baudet.Vogelaar stond eerder negende op de lijst voor Forum voor Democratie, maar is daarop dus niet meer terug te zien. JA21 wil zich inzetten voor boeren, tuinders en vissers, blijkt uit het statement dat via Twitter maandag gedeeld werd. 'Boerenvoorman Jan Cees Vogelaar wil zich namens JA21 voor hen hard maken in de Tweede Kamer. Nederland is groter dan de Randstad.'


Boerenverstand

Het kandidaat-Kamerlid wil zich onder meer inzetten tegen 'regeldruk en papieren tijgers'. 'Het wordt tijd voor gezond boerenverstand en een rechte rug in de Tweede Kamer.'

Vogelaar had eerder bij Forum voor Democratie beklonken dat dat landbouw een prominente plek zou krijgen in de plannen van die partij, vertelde hij in een interview aan Nieuwe oogst. 'Ik had een paar voorwaarden. Landbouw moet een prominente plek krijgen in de plannen van de partij. Door mij bij de eerste tien te zetten, maken ze dat duidelijk. Daaraan is gehoor gegeven.'

Vogelaar was van 1997 tot en met 2001 voorzitter van LTO-vakgroep Melkveehouderij. Hij was onder meer voorzitter van de Sectorraad Paarden, het J. Mesdag-fonds en medeoprichter van stichting Agrifacts.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer