HilverdaFlorist+en+Takii+werken+samen+bij+potgerbera
Nieuws
© HilverdaFlorist

HilverdaFlorist en Takii werken samen bij potgerbera

HilverdaFlorist en Takii gaan samenwerken bij de veredeling van potgerbera's. Beide bedrijven willen zo beter inspelen op de vraag uit de markt.

Takii heeft een veredelingsprogramma voor potgerbera's dat heeft geleid tot introducties zoals de hybride Royal-serie. Als gerberaspecialist kan HilverdaFlorist dit veredelingsprogramma integreren op de veredelingslocatie in Nederland en de zaadproductie opstarten.

De familiebedrijven hebben een lange gemeenschappelijke geschiedenis en werken al samen op andere gebieden. 'Deze nieuwe strategische samenwerking is daarom een logische stap', stelt een woordvoerder van HilverdaFlorist.


Zaadproductie

De samenwerking geldt alleen voor de veredeling en zaadproductie. De verkoop van de potgerbera-Royal-serie wordt via Takii voortgezet en de Flori Line en Sundayz uitsluitend via HilverdaFlorist.

HilverdaFlorist focust zich op de veredeling, vermeerdering en ontwikkeling van een breed assortiment aan snijbloemen, pot- en tuinplanten. Takii behoort tot de grotere veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld.Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer