Innoveins Seed Solutions eerste bewoner Brightworks

Innoveins Seed Solutions is de eerste bewoner van Brightworks, het nieuwe campusgebouw van Brightlands Campus Greenport Venlo. Het bedrijf werkt voor de gewasbeschermings- en zaadindustrie en doet onderzoek naar de behandelingen van zaden.

Innoveins+Seed+Solutions+eerste+bewoner+Brightworks
© Innoveins

Niels Peeters en Peter Korsten zetten woensdag hun handtekening onder het contract. De start-up, onderdeel van de Botany Group, houdt zich bezig met het coaten en primen van zaden voor de land- en tuinbouw.

Het Limburgse bedrijf heeft onlangs een slim camerasysteem in de markt gezet, dat met hightechtechnologie in zaad kan 'kijken' en de kwaliteit kan voorspellen voordat het zaadje de grond ingaat. Door de hoge aanschafkosten zijn er in Nederland maar een paar van deze systemen in gebruik.


Verhuizen

Het apparaat van Innoveins Seed Solutions staat nu nog in Meterik, maar het hele bedrijf – inclusief de machine - verhuist medio mei naar Brightlands Campus Greenport Venlo. Peeters: 'Op deze campus, waar alles draait om agrofood, zitten we midden in ons netwerk: tussen de zaadbedrijven, telers en agrarische productontwikkelaars. Daar zijn wij het best op onze plek.'

Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo, is blij met de komst van het bedrijf. 'Innoveins Seed Solutions biedt met dit innovatieve systeem mooie kansen voor de bedrijven en onderzoeksinstellingen die al op de campus gehuisvest zijn en voor de regionale zaadindustrie. Zo bundelen we krachten en versterken we de samenwerking op en rondom de campus.'


Nieuwbouw

De ontwikkelingen gaan snel op de campus en de uitbreiding is nodig nu de bestaande gebouwen Villa Flora en Innovatoren door de snelle groei nagenoeg vol zijn. Naast de bouw van Brightworks is in 2020 ook gestart met de bouw van Brighthouse, met kantoor- en laboratoriumruimtes. De oplevering van dit gebouw staat gepland voor medio 2021.

Ruud van Heugten, directeur Campus Vastgoed Greenport Venlo: 'Vanwege de snelle groei van Brightlands kunnen we met Brightworks, net als in campusgebouw Villa Flora, werkruimtes in verschillende modules bieden. Zowel starters als bedrijven die groeien en meer ruimte nodig hebben, vinden hier een geschikte plek.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer