Eerste+Frans+van+Leijden+Award+HAS+Hogeschool
Achtergrond
© Nieuwe Oogst

Eerste Frans van Leijden Award HAS Hogeschool

Voormalige en huidige studenten van HAS Hogeschool die pionieren, ondernemerschap tonen, grenzen verkennen en/of volhardend te werk gaan om hun doelen te bereiken, maken kans op de Frans van Leijden Award.

HAS Hogeschool roept deze award in het leven ter nagedachtenis van de vestigingsleider van HAS Hogeschool Venlo, die vorig jaar onverwacht overleed.

Van Leijden is van grote betekenis geweest voor de hogeschool. Onder zijn leiding kreeg HAS Hogeschool Venlo vijf opleidingen in de agrofoodsector en werden partnerships aangegaan met honderd bedrijven. Nu volgen 550 studenten een opleiding aan de hogeschool.


Samenwerking met LLTB

'Frans stond aan de lat van HAS Hogeschool Venlo en heeft een enorme bijdrage geleverd om op hbo-niveau het groen onderwijs dichter bij het agrarische bedrijfsleven te brengen', zegt Susanne Görtz, LLTB-portefeuillehouder Arbeidsmarkt en Onderwijs. De LLTB werkt nauw samen met de HAS Hogeschool, onder meer in het lectoraat Bodem.

De eerste Frans van Leijden Award wordt uitgereikt op donderdag 10 juni tijdens het evenement GROW. Die dag presenteren Limburgse agrofoodgerelateerde studenten, zowel – voor zover mogelijk – op de Brightlands Campus Greenport Venlo als in een online omgeving, hun innovatieve conceptideeën aan het bedrijfsleven.

'Het concept van GROW, waarbij de LLTB als partner en mede-initiator is betrokken, ontspon in de gedachten van Frans. Dat de eerste award tijdens dit event wordt uitgereikt, is een mooie geste vanuit HAS Hogeschool', vindt Görtz.


Een stap verder

De winnaar van de Frans van Leijden Award ontvangt een geldbedrag om zijn of haar idee, initiatief of onderneming een stap verder te brengen. Dit bedrag kan bijvoorbeeld worden ingezet voor coaching en advies of voor de aanschaf van een product, materiaal of middel.

Om in aanmerking te komen voor de prijs, kunnen (oud-)studenten zich vanaf 8 maart inschrijven via de site van de HAS. Anderen voordragen kan ook. Uit de aanmeldingen worden drie genomineerden gekozen. Van hen wordt een promotievideo gemaakt, waarna het publiek zijn voorkeur kan uitspreken. De beslissing ligt bij een jury, die zowel haar visie als de voorkeur van het publiek meeweegt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer