LTO+Academie+start+training+%27Grip+op+je+bedrijf%27
Nieuws
© Het Hoge Noorden

LTO Academie start training 'Grip op je bedrijf'

Onder de noemer 'Grip op je bedrijf' start de LTO Academie binnenkort met een eerste opleidingsprogramma voor boeren en tuinders. 'Steeds meer partijen oefenen invloed uit op het bedrijf. Doel van dit ontwikkelingstraject is om agrarisch ondernemers te leren hoe ze daarin de regie behouden.'

De LTO Academie bestaat sinds 2018 en verzorgt opleidingen voor regionale en landelijke bestuurders van de drie LTO-verenigingen. Binnenkort begint een eerste ontwikkelingsprogramma voor ondernemers in de agrarische sector. Het thema daarvan is 'Grip op je bedrijf'.

'Een belangrijk onderdeel in dit opleidingsprogramma is leiderschap', zegt Carmen van Dam, coördinator van de LTO Academie. 'Daarbij gaat het niet alleen om het leiden van het eigen bedrijf, maar ook hoe dat toe te passen binnen de context waarin je onderneemt. Steeds meer partijen oefenen invloed uit op het boerenbedrijf. Hoe houd je daarin de regie in handen?'


Keuzes maken

De kennis en vaardigheden die ondernemers tijdens 'Grip op je bedrijf' opdoen, stellen hen in staat om zelf keuzes te maken voor de verdere ontwikkeling van hun bedrijf. 'Veel ondernemers worstelen met die vraag. Je moet daarvoor jezelf keren kennen als ondernemer, maar ook naar de omgeving waarin je onderneemt kijken.'

Een onderwerp dat tijdens de opleiding aandacht krijgt, is het verduurzamen van de bedrijfsvoering en hoe je dat te gelde kunt maken. De training bestaat uit zes studiedagen en vijf webinars tussen februari en oktober.


Gastdocenten

Lessen worden gegeven door gastdocenten die hun expertise delen, collega-ondernemers met aansprekende voorbeelden en coaches die de deelnemers ondersteunen bij het opstellen van een businessplan. Van Dam: 'Doel is om aan het einde van de training een bedrijfsplan in handen te hebben dat je daadwerkelijk kunt voorleggen aan financiers.'


Grip op je bedrijf

Ben je bezig met het bedrijf pasklaar te maken voor de toekomst? Grip op je bedrijf is een opleidingsprogramma voor boeren en tuinders, op hbo+-niveau, die hun bedrijf klaar willen maken voor de toekomst. Het programma is gericht op agrarisch ondernemers die nadenken over de toekomst van het bedrijf en wil deze ondernemers daarbij ondersteunen. Meer informatie en aanmelden kan bij de LTO Academie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer