Boeren op stikstofcursus bij hogescholen en Wageningen Academy

Boeren kunnen via het hoger onderwijs hun kennis over stikstof bijspijkeren. Onder andere de onderwijsinstellingen Aeres Hogeschool, HAS Hogeschool en Wageningen Academy bieden een scholings- en coachingsaanbod dat is toegespitst op stikstof in de landbouw.

Boeren+op+stikstofcursus+bij+hogescholen+en+Wageningen+Academy
© Rob van Hoorn

De opleidingsinstellingen zeggen boeren te willen helpen 'om op een onafhankelijke manier, afgewogen keuzes te kunnen maken richting verantwoord ondernemerschap op het gebied van stikstofreductie'. De inzet van de expertise die zij als kennisinstellingen in huis hebben, ligt voor de hand stellen Aeres, HAS en Wageningen Academy.

Het scholingsaanbod omvat masterclasses en verdiepende cursussen specifiek voor agrarische ondernemers, maar ook een opleidingstraject voor coaches bij het begeleiden van individuele ondernemers en netwerken.


Bronmaatregelen

De nadruk ligt vooral op bronmaatregelen die bijdragen aan het verminderen van stikstofemissie naar de lucht. Daarbij gaat het om verlagen van eiwit in de voeding, meer beweiden, emissiearme stallen en mestaanwending. Ook is er aandacht voor de bedrijfseconomische kant van de stikstofproblematiek.

Boeren kunnen vanaf maandag een voucher aanvragen voor de verdiepende cursussen door een beroep te doen op de Subsidieregeling agrarische bedrijfsadvisering en educatie (Sabe). Voor het volgen van een masterclass is geen voucher nodig. Aanmelden voor het scholings- en coachingsaanbod kan via de websites van een aantal groene hogescholen en Wageningen Academy.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer