Bedrijfsleven inspireert studenten mbo-akkerbouw online

In een serie webinars krijgen sprekers uit het bedrijfsleven een podium om mbo-studenten van de opleiding akkerbouw en agrarisch loonwerk te informeren en inspireren op actuele thema’s uit de praktijk.

Bedrijfsleven+inspireert+studenten+mbo%2Dakkerbouw+online
© Pixabay

De organisatie van de webinars, die allemaal plaatsvinden op donderdagen, is in handen van het Agro praktijkcluster. Dit is een van de vijf praktijkclusters onder CIV Groen, waarbij zeven groene mbo's zijn aangesloten. Deze trekken samen op met het bedrijfsleven om de driehoek onderwijs, bedrijfsleven en onderzoek te verbinden binnen akkerbouw en agrarisch loonwerk.

Het eerste webinar was donderdag 12 november. Toen stond het thema bewaring centraal. Daarbij kwamen onder meer buitendienstmedewerkers van installatiebedrijven aan het woord. De studenten konden daarbij digitaal hun vragen stellen en dat zorgde volgens de organisatoren voor een goede interactie.


Thema gezonde bodem

Voor deze week, donderdag 19 november, staat het thema bodem op het programma. Specialisten praten de studenten bij over een gezonde bodem met een juiste balans tussen chemie, biologie en energie. Verder gaat een marktanalist vertellen over de wereld van compost en het belang van organische stof voor een duurzame bodem.

De komende edities van deze zogeheten akkerbouwdagen behandelen onderwerpen als nieuwe technieken, strokenteelt, plantgezondheid, biodiversiteit en bemesting. Ook niet-studenten zijn welkom om de onlinewebinars te volgen. Daarvoor aanmelden kan via CIV Groen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer