Minder varkens en biggen op Amerikaanse boerderijen

Voor het eerst sinds jaren hebben varkenshouders in de Verenigde Staten hun veestapels verkleind. Als gevolg van de wisselende slachtcapaciteit in de Amerikaanse slachthuizen houden de varkenshouders er minder vleesvarkens en biggen op na.

Minder+varkens+en+biggen+op+Amerikaanse+boerderijen
© Nieuwe Oogst

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) werden in december in totaal 77,5 miljoen varkens in de Verenigde Staten gehouden. Met uitzondering van de zwaardere vleesvarkens van meer dan 81 kilo, die een toename van 1,2 procent in veestapels lieten zien, werden dalingen opgetekend in alle andere categorieën.

Voor het eerst sinds lange tijd is er ook geen toename van het aantal biggen. Ten opzichte van 2019 is het aantal opfokbiggen met 1,4 procent afgenomen tot 21,74 miljoen. Bij biggen tot 54 kilo was er een afname van 1,8 procent tot 20,26 miljoen. Dit zou de komende maanden moeten leiden tot minder vleesvarkens. In de loop van het jaar verminderden Amerikaanse varkenshouders het aantal zeugen met 195.000 (3 procent) tot bijna 6,28 miljoen.


Vlees in koelcellen

Dat er iets verandert op de Amerikaanse varkensvleesmarkt, blijkt de laatste tijd ook uit de veel kleinere voorraden in koelcellen. Eind november 2020 lag er 187.847 ton varkensvlees opgeslagen. Dat is 28 procent minder dan een jaar eerder.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer