HarvestaGG+naar+Ter+Apelkanaal
Nieuws
© NVT

HarvestaGG naar Ter Apelkanaal

Het bedrijf HarvestaGG van Jan Cees Vogelaar wil zich in Ter Apelkanaal vestigen. Vogelaar hoopt dat in het najaar met de bouw van de Green Goods Farm kan worden begonnen.

Het gaat om een investering van zo'n 55 miljoen euro, geeft Vogelaar aan.

Gistermiddag werd de Green Deal ondertekend in het Euroborg Stadion in Groningen door onder andere de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, LTO Noord, provincies en Gasunie.

In de Green Goods Farm wordt gras als een groene bouwstof grootschalig verwerkt voor de veevoederindustrie, organische meststoffen, bio-LNG en bouwstenen voor bioplastics.

Persen

'We zijn nog maar een paar stappen verwijderd voordat het eerste gras de persen in gaat. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons dit gaat lukken', stelt Vogelaar. aldus Jan Cees Vogelaar, directeur van HarvestaGG.

De Green Goods Farm biedt directe werkgelegenheid aan twintig voltijdsbanen en indirect vijftien. Ook biedt het mogelijkheden aan circa tweehonderd akkerbouwers in de omgeving om een hoogwaardige grassoort toe te voegen als rustgewas aan hun teeltplan.

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer