V%C3%A4derstad+introduceert+nieuw+stopwiel+voor+Tempo%2Dzaaimachines
Nieuws
© Väderstad

Väderstad introduceert nieuw stopwiel voor Tempo-zaaimachines

Väderstad heeft het zaai-element van de Tempo-zaaimachines verder verbeterd. De Zweedse machinefabrikant noemt het nieuwe stopwiel ProStop.

Väderstad introduceert de ProStop-stopwiel om de prestaties bij het zaaien verder te verbeteren. Het nieuwe stopwiel zorgt ervoor dat de zaadjes worden afgeremd en in de vochtige grond worden gedrukt. Bij hoge snelheden leidt dit tot een goed zaad-tot-grondcontact. Vooral bij het zaaien met overdruk is het belangrijk dat de zaadjes worden afgeremd door het stopwiel.

De belangrijkste taak van een stopwiel is het zorgen voor een optimaal contact tussen zaad en aarde door elk zaadje precies op de bodem van de zaaivoor te plaatsen. Om daar invulling aan te geven, heeft het nieuwe stopwiel rubberen spaken. Daardoor wordt het precieze profiel van het stopwiel niet beïnvloed tijdens het rijden in de zaaivoor. De rubberen spaken leveren door de goede bodemvolging prima werk bij zowel diep en ondiep zaaien.


Gelijkmatige opkomst

'ProStop onderhoudt het belangrijke contact tussen zaad en aarde en minimaliseert de verdichting van de zijwanden in de zaaivoor', zegt Mattias Hovnert van Väderstad. 'Het resultaat is te zien in een gelijkmatige opkomst en een groot opbrengstpotentieel over het hele veld.'

Het ProStop-stopwiel is vanaf juni 2020 als optie beschikbaar voor alle Tempo-zaaimachines. Bovendien is ProStop achteraf op alle Tempo-modellen te monteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer