Väderstad vernieuwt zaaimachine Spirit 400C / S

Väderstad vernieuwt de pneumatische zaaimachine Spirit 400C / S. Deze werkt precies, heeft gebruiksvriendelijke elektronica en met een breedte van 4 meter een hoge capaciteit.

V%C3%A4derstad+vernieuwt+zaaimachine+Spirit+400C+%2F+S
© Väderstad

De nieuwe Spirit 400C / S omvat het innovatieve E-Control controlesysteem, inclusief Isobus Task Control, vernieuwde hydraulica, SeedEye-blokkering monitoring, verbeterde toegankelijkheid en een vernieuwd ontwerp.

'Het is bekend dat de Spirit-serie veel precisie biedt bij hoge werksnelheden op het veld. Door de nieuwe update van Spirit 400C / S profiteert het van de belangrijkste kenmerken van de grotere modellen in het Spirit-assortiment', zegt Björn Jeansson van Väderstad.


Hoge capaciteit

De 4 meter brede Spirit 400C / S is uitgerust met een tank met hoge capaciteit en een geïntegreerde ventilator. Met twee platforms en een open machine-ontwerp, biedt het goed toegang tot alle componenten in de machine. Met vernieuwde hydraulica wordt de Spirit 400C / S geleverd met actieve zaaischijfdruk, instelbare na-eg druk en automatische kopakker-volgorde controle.

'In het veld heeft de chauffeur volledige controle over het zaaien via het iPad-besturingssysteem Väderstad E-Control. Door de Spirit 400C / S uit te rusten met SeedEye-blokkeringsbewaking, kan de zaad- en mestafgifte in realtime worden gevisualiseerd. Mocht er toch een afwijking optreden, dan geeft het SeedEye-systeem direct een waarschuwing zodat eventuele impact op het zaaien snel kan worden verholpen', zegt Jeansson.


Startbemesting

De nieuwe Spirit 400C / S is beschikbaar als de Spirit 400S-versie met alleen zaad, evenals de combiversies Spirit 400C FIX en Spirit 400C InLine. De FIX-versie plaatst de meststof in stroken van 5 centimeter breed op een rijafstand van 125 millimeter, voor elke zaairij.

Terwijl Spirit 400C InLine is ontworpen om een lage startbemesting toe te dienen in een aparte uitlaat, samen met de zaden in de zaadkouter. De nieuwe Spirit 400C / S gaat in februari 2021 in productie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer