Overijssel stelt opkoopregeling veehouderijen in januari open

Provincie Overijssel stelt de opkoopregeling van veehouderijen bij Natura 2000-gebieden volgende maand open. Hiervoor stelt de provincie 7,5 miljoen euro beschikbaar.

Overijssel+stelt+opkoopregeling+veehouderijen+in+januari+open
© Twan Wiermans

Voor deze eerste trance 'Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden' kunnen geïnteresseerde veehouders zich van dinsdag 19 januari tot en met 28 februari inschrijven.

Provincie Overijssel gaat werken met een rankingsysteem. Dat is nodig, omdat de door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit beschikbaar gestelde middelen niet voldoende zijn om alle veehouderijen die in aanmerking komen een aanbod tot aankoop te doen, laat de provincie weten.


Criteria

Een bedrijf dat zich wil aanmelden, moet een uitstoot hebben die leidt tot stikstofneerslag van meer dan 2 mol (gemiddeld per hectare per jaar) op een stikstofgevoelig Natura 2000-gebied. In januari volgt meer informatie over de diverse criteria.


De aanmeldingsprocedure wordt op 19 januari gepubliceerd via onder andere de provinciale website. Veehouderijen die in aanmerking willen komen, kunnen zich dan vrijwillig aanmelden. Na 28 februari zal na controle en op basis van ranking met aangemelde veehouders een gesprek plaatsvinden. Hierbij wordt een aanbod gedaan tot aankoop. Dit aanbod is afhankelijk van de animo en de beschikbare financiën.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer