FloraHolland+schuift+deadline+100+procent+digitaal+op
Nieuws
© Thierry Schut

FloraHolland schuift deadline 100 procent digitaal op

Bloemenveiling Royal FloraHolland schuift de deadline voor telers en kopers om 100 procent digitaal te handelen bij de directe verkoop drie maanden op.

De nieuwe uiterste datum wordt 31 maart 2021, terwijl de oorspronkelijke streefdatum 31 december van dit jaar was. Omdat nog niet iedereen gekoppeld is aan Floriday, biedt de veiling deze coulanceregeling.

Volgens FloraHolland zit de druk vooral bij de softwareleveranciers. Zij zijn nog bezig met het koppelen. De verlenging van de uiterste datum geldt alleen voor telers, kopers en agenten die nog wachten op de koppeling met hun softwarepakket. Zij moeten het uitstel bij de softwareleverancier aanvragen, die dit vervolgens bij FloraHolland meldt.


De groep kopers en kwekers die nog niet is aangesloten, kan tot de nieuwe streefdatum Connect-EAB blijven gebruiken. FloraHolland verhoogt de tarieven hiervoor met ingang van 1 april 2021. Uiteindelijk verdwijnt Connect-EAB.

100 procent digitaal helpt FloraHolland om te voldoen aan de aangescherpte Europese financiële wet- en regelgeving PSD2. Daarom neemt de veiling aanvullende maatregelen en wordt tot en met 31 maart 2021 extra gecontroleerd op het juiste gebruik van de Connect-EAB.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer