Software%2Doplossing+zorgt+voor+betere+logistiek+bij+Avebe
Nieuws
© Harry Tielman

Software-oplossing zorgt voor betere logistiek bij Avebe

Avebe heeft gezorgd voor een efficiëntere planning in de fabriek en een betere logistiek, met technologie van Mendix. De software-oplossing modelleert de processen van de grondstoffenleverancier.

Mendix is onderdeel van Siemens. De software-oplossing Internal Starch Flow is ontworpen om de logistieke en planningsprocessen te stroomlijnen voor de fabrieken van Avebe en de boeren waarmee de leverancier samenwerkt.

De applicatie Internal Starch Flow voorkomt onnodige vertraging in het transport en stemt de verzending van aardappelzetmeel en -eiwitten af op de chemische fabriek die het meest geschikt is om die specifieke plantaardige eiwitten te verwerken. Met dagelijkse verzendingen van meer dan 2.200 telers, vermindert de applicatie de kans op het afkeuren van het product in de fabriek of andere vertragingen in de productie.

De applicatie is binnen tien weken gebouwd met een speciaal low-code-platform van Mendix, door een team van zes parttime medewerkers vanuit verschillende disciplines. Met low-code kunnen ontwikkelaars van verschillende niveaus op een visuele manier snel applicaties voor web en mobiel maken.


Mobiele app

De software-oplossing van Avebe bestaat uit een beheeromgeving met een mobiele app voor chauffeurs en een aparte interface voor logistiek planners en operators. Voorheen liep een operator zelf naar de silo om de hoeveelheid zetmeel te meten. Met het Mendix-platform is het proces slim en innovatief geautomatiseerd.

Meer inzicht in de hoeveelheid product in de silo zorgt voor een efficiëntere verdeling van zetmeel naar productielocaties, minder wachttijden voor chauffeurs en lagere afboeking door kleinere voorraadverschillen aan het eind van campagne. Dit moet kunnen zorgen voor een optimale prijs voor de coöperatieve leden van Avebe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer