Fliegl-afschuifwagen Taurus heeft groot volume

Voor boeren en loonwerkers die behoefte hebben aan een transportwagen met een groot volume, heeft de Duitse machinefabrikant Fliegl twee nieuwe Taurus-afschuifwagens in zijn programma opgenomen.

Fliegl%2Dafschuifwagen+Taurus+heeft+groot+volume
© Fliegl

Het gaat om de Fliegl-afschuifwagen ASW 281 Taurus en de Fliegl-afschuifwagen ASW 391 Taurus, respectievelijk een tandem van 45 kuub en een tridem van 50 kuub waterinhoud. Ze zijn beide rijk uitgerust met zaken die vooral de veiligheid op de weg ten goede komen. Denk aan ledlichten, kunststof spatborden en een hydraulisch opklapbare bumper.

De wagens zijn uitgerust met hydraulische vering van BPW voor een hoge stabiliteit op de weg en op de kuil. Af fabriek zijn er zijn verschillende afdeksystemen beschikbaar zoals de Fliegl-speedcover. Dit is een net dat van voor naar achter over de wagen wordt getrokken. Een ander afdeksysteem is de Fliegl Toplift Light, een hydraulisch klapdak met gaas.

Transportwagen

De Taurus is puur een transportwagen en kan dan ook niet verder worden uitgebouwd met een meststrooiunit of een overlaadvijzel zoals we dat kennen van de klassieke afschuifwagens van Fliegl. Dat geeft als resultaat dat de Taurus scherp is geprijsd.

De Fliegl-afschuifwagen is geschikt voor het transport van alle landbouwproducten zoals mest, compost, gras, mais, CCM, aardappelen, bieten en dergelijke. Dankzij het afschuifsysteem kan de wagen snel lossen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer