Van Wenum herbenoemd als algemeen bestuurslid LTO Noord

Akkerbouwer Jaap van Wenum uit Kootwijkerbroek is vrijdag door de Ledenraad van LTO Noord herbenoemd als algemeen bestuurslid. Van Wenum zit al sinds 2016 in het bestuur van de belangenbehartiger. Daar komen nu nog drie jaar bij.

Van+Wenum+herbenoemd+als+algemeen+bestuurslid+LTO+Noord
© APA

De vertrouwenscommissie was unaniem in haar voordracht: 'Gelet op zijn kennis en ervaring, motivatie, CV en het met hem gevoerde gesprek, is de vertrouwenscommissie van mening dat Jaap van Wenum ruimschoots voldoet aan de in de profielschets gestelde eisen en tot op heden op uitstekende wijze invulling aan het AB-lidmaatschap heeft gegeven.' Ook de Ledenraad ging unaniem akkoord met de voordacht.

Van Wenum zelf is blij met de herbenoeming: 'Ik vind het van belang dat de grote groep leden in de plantaardige sectoren binnen LTO Noord een stevig en herkenbaar gezicht heeft in het algemeen bestuur van de organisatie. Samen zijn we verantwoordelijk voor de belangenbehartiging en het toekomstperspectief van alle ondernemers in de land- en tuinbouw.'


Akkerbouwer in Gelderland

Dr. ir. Jaap van Wenum (50) exploiteert in het Gelderse Kootwijkerbroek een akkerbouwbedrijf dat zich richt op de teelt van aardappelen, uien, granen en voedergewassen. Hij is vanaf 2016 bestuurlijk actief in de georganiseerde land- en tuinbouw als lid van het algemeen bestuur van LTO Noord, voorzitter van de vakgroep akkerbouw van LTO Nederland en vicevoorzitter van de Brancheorganisatie Akkerbouw. Daarnaast is hij lid van de Klankbordgroep Avebe en van de Auditcommissie Joindata.

Binnen het algemeen bestuur zal Van Wenum aandacht blijven vragen voor de samenwerking met de andere regionale organisaties en met de sectoren en portefeuilles van LTO Nederland. In de komende bestuurstermijn wil hij aandacht geven aan het uitbouwen van het nieuwe elan van LTO Noord, toekomstgericht ondernemerschap.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer