Kees de Jong LTO vakgroepvoorman Pluimveehouderij

Oud-legpluimveehouder Kees de Jong is benoemd als nieuwe voorzitter van de vakgroep Pluimveehouderij van LTO/NOP. Hij volgt daarmee de huidige voorzitter Eric Hubers op. De Jong treedt 1 januari 2021 aan voor een termijn van drie jaar.

Kees+de+Jong+LTO+vakgroepvoorman+Pluimveehouderij
© Eigen Foto

De 54-jarige Kees de Jong was tot in 2016 legpluimveehouder in Waddinxveen waar hij vanaf zijn 17de meedraaide in het ouderlijk bedrijf. In 1989 nam hij het Zuid-Hollandse scharrelkippenbedrijf in maatschap met zijn vrouw over. In de loop der jaren breidden ze uit naar 60.000 dieren met huisverkoop van eieren ernaast. Ze stopten nadat een brand in 2016 het gehele bedrijf in de as legde.

De Jong is ook altijd actief geweest in diverse besturen en organisaties in en buiten de agrarische sector. In het begin bij de afdeling van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders (NOP) in Zuid-Holland, de kring scharrelkippenhouders en de IKB-commissie.Ook was De Jong lid van de regionale NOP Kring West-Nederland en de landelijke Kring Leghennenhouders. En hij had zitting in het hoofdbestuur van de NOP tot 2006. In de periode van 2007 tot 2018 was hij betrokken bij de lokale politiek, waarvan acht jaar als wethouder van de gemeente Waddinxveen.


Positieve aandacht en verdienmodel

De Jong licht toe: 'Ik kijk ernaar uit om me als voorzitter in te zetten voor de toekomst van de pluimveehouderij in de volle breedte. Ik zie het als een uitdaging om positieve aandacht te genereren voor wat we doen als pluimveehouders. De sector produceert met het gezicht naar de maatschappij en heeft oog voor wensen van consumenten. We kunnen en willen meebewegen met de veranderende marktvraag.'

Speerpunt moet daarbij zijn dat er voor de pluimveehouder een goed verdienmodel is bij een andere marktvraag, stelt De Jong. 'Dat is immers de onmisbare basis voor een gezond voortbestaan van je bedrijf. Zonder verdienmodel geen verduurzaming.'

De Jong neemt het stokje over van Eric Hubers, die sinds 1 juli 2012 voorzitter is van de vakgroep Pluimveehouderij. Hij heeft een aantal roerige jaren achter de rug, waarin vogelgriep een rode draad is geweest. Zowel tijdens de crises als daarbuiten, met het opstellen en uitwerken van de roadmap voor een structurele aanpak van de risico’s op vogelgriep. Hubers zette zich de afgelopen negen jaar dagelijks in voor het wel en wee van pluimveehouders.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer