Harold+Zoet+benoemd+tot+bestuurder+LTO+Noord+regio+Oost
Nieuws
© LTO Noord

Harold Zoet benoemd tot bestuurder LTO Noord regio Oost

Harold Zoet is benoemd tot regiobestuurder bij LTO Noord regio Oost. De 48-jarige Zoet woont in het Gelderse Wezep, waar hij samen met zijn vrouw Yvette een hippisch bedrijf heeft. Hij volgt melkveehouder Henk Jolink uit Drempt op.

Zoet was tot vorig jaar fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten van Gelderland. Daarvoor was hij Statenlid en gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Oldebroek. Ook is hij bestuurslid en voorzitter geweest van verschillende organisaties en stichtingen in de paardenhouderij.


Zichtbaar zijn

'Het besturen zit in mijn bloed', stelt Zoet. 'Deze functie is een mooi verlengstuk van mijn kennis en ervaring tot nu toe. Ik vind het belangrijk om bereikbaar en aanspreekbaar voor leden te zijn. LTO Noord moet zichtbaar, toegankelijk en laagdrempelig zijn. Leden moeten zich in jou als bestuurder herkennen. Draagvlak is het allerbelangrijkste', vindt hij.

'Ik ken LTO Noord nu nog alleen van de buitenkant. Ik zie dat LTO Noord veel sectoren ondersteunt, vraagbaak is, actueel is met van het vak- en ledenblad Nieuwe Oogst en ook dat LTO vooral actief is in bepaalde sectoren. De corona-uitbraak geeft duidelijk aan hoe belangrijk het is om een sterke organisatie te hebben die de agrarische belangen behartigt.

Export bloemen Engeland

Op hun stoeterij Ysselvliedt in Wezep draait het om Welsh pony's met een eigen fokkerij, hengstenhouderij, im- en export van Welsh pony's en een webshop in hippische artikelen. Als 19-jarige belandde Zoet, na zijn agrarische opleiding, als vertegenwoordiger in de export van bloemen en vaste planten in Engeland. Daar heeft hij vier jaar gewoond. Daarna werd hij vertegenwoordiger in kaasproducten, voordat hij in Wezep een ruitersportzaak begon.

'Ik kom uit een echte paardenfamilie. Mijn opa was hoefsmid in Elburg. Mijn vader heeft altijd Welsh pony's gehouden en zo is het balletje gaan rollen', aldus Zoet.


Trotser

'Uit mijn tijd in Engeland heb ik gezien hoe Engelsen hun producten promoten met Engelse vlaggen en 'Buy British-stickers' op producten. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen. We mogen best wat trotser zijn op het al het goede en mooie dat wij hier in Nederland produceren.'

In het regiobestuur van LTO Noord regio Oost wordt nog besproken welke thema's Zoet onder zijn hoede krijgt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer