Haanstra+en+Vogelaar+willen+LTO%2Dvoorzitter+worden
Nieuws
© DIRK HOL

Haanstra en Vogelaar willen LTO-voorzitter worden

Boerenbestuurders Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar stellen zich kandidaat voor het voorzitterschap van LTO Nederland. De twee ambiëren een duovoorzitterschap.

Akkerbouwer Haanstra uit Luttelgeest en voorzitter Vogelaar van het Mesdag Zuivelfonds waren in het verleden al actief als LTO-bestuurder. Ze maakten hun nieuwe ambitie woensdagmiddag 22 juli bekend tijdens een persconferentie in Nijkerk.

Het is de tweede keer sinds het vertrek van Marc Calon dat er publiekelijk wordt gesolliciteerd op de functie van LTO-voorzitter. In juni deed directeur Joris Thijssen van Greenpeace Nederland een breed gedeelde open sollicitatie naar de functie van voorzitter van de belangenorganisatie.

LTO wil niet inhoudelijk reageren op de sollicitatie van Haanstra en Vogelaar. De organisatie verwijst naar de profielschets voor de nieuwe voorzitter die op 15 juli is gepresenteerd. Daar is de volledige sollicitatieprocedure te zien.


Ledenraad beslist

'Geïnteresseerden zijn van harte welkom zich aan te melden. De procedure is dat kandidaten door de vertrouwenscommissie worden beoordeeld. Uiteindelijk beslist de ledenraad op voordracht wie de nieuwe voorzitter wordt. Dat proces loopt. Het past dan niet om inhoudelijk te oordelen op individuele kandidaatstellingen', zegt LTO-directeur Hans van den Heuvel.


Jaap Haanstra.
Jaap Haanstra. © Haijo Dodde

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer