Agrarische+sector+centraal+in+Overijssels+magazine
Nieuws
© Ruben Meijerink

Agrarische sector centraal in Overijssels magazine

De nieuwste editie van het door provincie Overijssel uitgegeven kwartaalblad JIJ & Overijssel staat volledig in het teken van de Agro&Food-sector. Het is voor het eerst dat het magazine een thema-opzet kent.

'Deze sector heeft te maken met veel veranderingen. Dat is vaak lastig, maar levert ook weer mooie initiatieven op. De provincie wil met het magazine laten zien dat we met z'n allen trots kunnen zijn op onze boeren', luidt de toelichting van de provincie. Deze noemt de agrarische sector heel belangrijk voor de Overijsselse economie en voor de leefbaarheid van het platteland.

In het magazine staan onder meer verhalen over streekproducten en producenten uit de provincie, maar gaat ook het over 'de worsteling van een sector die telkens lastige keuzes moet maken. Het is een fors pakket waar de agrarische sector mee te maken heeft.'


Streekmarkten

Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher trekt als bestuurder de kar in Overijssel op het gebied van Agro&Food. Hij bezoekt graag streekmarkten, zoals de Streekmarkt Twente in Delden. 'Het is leuk om daar het gesprek aan te gaan met de producenten van ons voedsel. Gepassioneerde boeren, die met respect voor het landschap hun vak uitoefenen.'Afgelopen zaterdag combineerde hij zijn bezoek met het aanbieden van een stapel exemplaren van JIJ & Overijssel. Met het uitreiken van het magazine hoopt hij dat mensen zich nog beter bewust worden van de veelzijdigheid van de agrarische sector in Overijssel. 'En ook dat een duurzame manier van voedselproductie in belang is van ons allemaal. Zo is de toekomst van ons landschap gebaat bij duurzamere vormen van produceren.'

Het magazine heeft een oplage van 425.000 exemplaren en bereikt daarmee vrijwel alle inwoners van Overijssel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer