Voorlopig verbod op twee kiemremmers Duitsland

De Duitse overheid verbiedt voorlopig het gebruik van de kiemremmingsmiddelen Argos en 1,4Sight in aardappelbewaarplaatsen vanwege de kans op brandgevaar.

Voorlopig+verbod+op+twee+kiemremmers+Duitsland
© Eigen foto

De aanleiding voor dit besluit is het volledig afbranden van twee aardappelschuren in Saksen-Anhalt en in Beieren. Volgens de eerste bevindingen van de BVL, de Duitse autoriteit voor consumentenbescherming en voedselveiligheid, is er een verband tussen de branden en de heetverneveling van Argos en 1,4Sight.

Het voorlopige verbod is vorige week al ingegaan. Argos en 1,4Sight mogen in Duitsland vanaf 4 december niet meer verkocht en gebruikt worden. BVL is bezig met een onderzoek om de exacte oorzaak van de branden te achterhalen in relatie tot de toepassing van de kiemremmingsmiddelen en de apparatuur die de aardappelbewaarders daarvoor gebruiken.


Ook in Nederland toegepast

Pas als duidelijk is vastgesteld hoe beide middelen veilig gebruikt kunnen worden, zal BVL het voorlopig verbod opheffen. Argos en 1,4Sight worden ook in Nederland vanaf dit seizoen meer toegepast voor de kiemremming van consumptieaardappelen sinds het verbod op Chloor IPC.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer