Voorlopig+verbod+op+twee+kiemremmers+Duitsland
Nieuws
© Eigen foto

Voorlopig verbod op twee kiemremmers Duitsland

De Duitse overheid verbiedt voorlopig het gebruik van de kiemremmingsmiddelen Argos en 1,4Sight in aardappelbewaarplaatsen vanwege de kans op brandgevaar.

De aanleiding voor dit besluit is het volledig afbranden van twee aardappelschuren in Saksen-Anhalt en in Beieren. Volgens de eerste bevindingen van de BVL, de Duitse autoriteit voor consumentenbescherming en voedselveiligheid, is er een verband tussen de branden en de heetverneveling van Argos en 1,4Sight.

Het voorlopige verbod is vorige week al ingegaan. Argos en 1,4Sight mogen in Duitsland vanaf 4 december niet meer verkocht en gebruikt worden. BVL is bezig met een onderzoek om de exacte oorzaak van de branden te achterhalen in relatie tot de toepassing van de kiemremmingsmiddelen en de apparatuur die de aardappelbewaarders daarvoor gebruiken.


Ook in Nederland toegepast

Pas als duidelijk is vastgesteld hoe beide middelen veilig gebruikt kunnen worden, zal BVL het voorlopig verbod opheffen. Argos en 1,4Sight worden ook in Nederland vanaf dit seizoen meer toegepast voor de kiemremming van consumptieaardappelen sinds het verbod op Chloor IPC.

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer