POV verwacht volgend jaar wekelijks 25.000 minder varkens

Het biggenaanbod gaat in februari 2021 structureel met minimaal 25.000 biggen omlaag. Drie maanden erna vindt eenzelfde verlaging plaats bij vleesvarkens. Dat blijkt uit de Productiemonitor Varkenshouderij van de POV.

POV+verwacht+volgend+jaar+wekelijks+25%2E000+minder+varkens
© Varkens Archief

De Producenten Organisatie Varkenshouderij lanceerde eind vorige maand deze productiemonitor die het aanbod van Nederlandse kwaliteitsbiggen en vleesvarkens maandelijks voorspelt.

Volgens vice-voorzitter van de POV Eric Stiphout zijn er in februari altijd minder verkoopbare biggen. 'Dat is een natuurlijk proces'. Het aantal varkens daalt echter ook door de warme sanering in veehouderij waardoor stallen leeg draaien.

Er komen sterke signalen binnen dat in Duitsland de zeugenstapel ook drastisch kleiner wordt, geeft POV aan. Ervan uitgaande dat de problemen met Covid 19 kleiner worden en in Noord-West Europa de Afrikaanse Varkenspest (AVP) situatie niet verslechtert, kan de markt er in het voorjaar en zomer 2021 een stuk beter uitzien. De onderhandelingspositie van de varkenshouder wordt dan sterker, stelt de Producenten Organisatie Varkenshouderij.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer