Glastuinbouw werkt aan masterplan internationale werknemers

De ondernemerswerkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van Glastuinbouw Nederland stelt een masterplan op voor internationale werknemers. Dit moet een richtsnoer worden voor de sector.

Glastuinbouw+werkt+aan+masterplan+internationale+werknemers
© Vidiphoto

Het is bedoeling dat dit masterplan aan het eind van het jaar gereed is. Het kijkt onder andere naar keurmerken bij arbeid, een helpdesk voor internationale werknemers, en de duurzame ontwikkeling van deze groep medewerkers.

Glastuinbouw Nederland wil werken aan de bewustwording van de verantwoordelijkheden van de inlener en de 'best practises' in beeld brengen. Onderdeel van het plan is ook een onderzoek naar de belemmeringen en doorstroom van internationale werknemers. Participatie in het actieplan Taskforce Arbeid van LTO Nederland is uiteindelijk het doel.


De ondernemerswerkgroep wil begin 2021 een conferentie organiseren, opvolgend aan de eerste werkconferentie op 16 januari 2020 toen input is vergaard voor de Human Capital Agenda van Glastuinbouw Nederland. Deze is vanwege corona met vertraging vastgesteld en gepubliceerd.

De ondernemerswerkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs van Glastuinbouw Nederland is een denktank waarin telers en werknemers zitting hebben die zich buigen over de thema's arbeid en onderwijs.

'De norm van Glastuinbouw Nederland op het gebied van arbeid is goed werkgeverschap voor iedereen die in de sector werkt. Zowel voor vaste medewerkers, als voor mensen die tijdelijk in de sector actief zijn', stelt de werkgroep. 'Een kleine groep hanteert echter andere normen en waarden, doorgaans ingegeven door puur eigenbelang. Zij bezorgen de sector slechte media en een slecht imago, waar de overgrote meerderheid van goedwillende bedrijven enorm last van heeft.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 0°
  5 %
Meer weer