B en W Kampen positief over huisvesting in Koekoekspolder

Het stadsbestuur van Kampen wil huisvesting van maximaal 120 arbeidsmigranten aan de Tuindersweg in de Koekoekspolder mogelijk maken. Het is van plan een omgevingsvergunning te verstrekken voor maximaal vijftien jaar. Als de procedure snel kan worden doorlopen, kan de huisvesting in IJsselmuiden halverwege volgend jaar gerealiseerd zijn.

B+en+W+Kampen+positief+over+huisvesting+in+Koekoekspolder
© Ruud Ploeg

Met dit besluit geven burgemeester en wethouders invulling aan de wens van tuinders in de Koekoekspolder. Zij willen al langere tijd hun tijdelijke arbeidskrachten op een fatsoenlijke manier huisvesten, vlak bij hun werkplek.

Er kwam veel kritiek op het plan. Na overleg met verschillende partijen, onder wie omwonenden, is het plan aangepast. Zo zijn bijvoorbeeld het gebouw, het sportveld en de fietsenstalling verplaatst en komt er meer groen op het terrein. Het parkeren van voertuigen wordt alleen toegestaan op eigen terrein.


Om overlast te voorkomen, worden afspraken over exploitatie en de begeleiding van arbeidsmigranten vastgelegd in een convenant. Ook worden afspraken gemaakt over het overleg met de omwonenden en de behandeling van eventuele klachten.


Gemeenteraad moet groen licht geven

De gemeenteraad van Kampen buigt zich naar verwachting in december of januari over de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en het verzoek om de coördinatieregeling toe te passen, zodat de procedure sneller verloopt.

Als de raad hiermee akkoord gaat, dan worden alle ontwerpbesluiten aan het eind van dit jaar tegelijkertijd zes weken ter inzage gelegd en kan iedereen daarover een zienswijze indienen. Daarna besluit de gemeenteraad over de definitieve verklaring van geen bedenkingen en kunnen de benodigde vergunningen worden verleend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer