KFC+zet+in+op+lagere+bezetting+kip
Nieuws
© Pixabay

KFC zet in op lagere bezetting kip

Restaurantketen KFC West-Europa wil bij de pluimveehouders die kip leveren naar een bezettingsgraad toe van onder de 30 kilo per vierkante meter. Volgens de keten is voldoende ruimte de hoeksteen van het dierenwelzijn.

In 2019 zat ongeveer 0,5 procent van de vleeskuikens op de 41 KFC-bedrijven onder de norm, zo blijkt uit het jaarlijkse voortgangsverslag over kippenwelzijn. Ongeveer 80 procent van de dieren zat op een bezetting tussen de 33 en 38 kilo per vierkante meter.

Dit is niet wenselijk, omdat hogere bezettingsgraden gepaard gaan met een afnemend vermogen om natuurlijk gedrag te vertonen. Daarbij kan het negatieve gevolgen hebben op de kwaliteit van het strooisel en zorgen voor een verminderd loopvermogen.

KFC wil nu naar de mogelijkheden kijken om een lagere bezettingsdichtheid te garanderen. Daarnaast wordt gekeken naar een kwaliteitsbewaking en het effect van die verlaging op het dierenwelzijn.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer